Gepubliceerd

Je zou er bijna opgewekt van kunnen worden…
Community Building en verbindend werken in wooncomplex Koornhorst in Amsterdam Zuidoost. Een praktijkverhaal van Irma Vroegop en Birgit Oelkers.

Het lukt altijd en overal, dat vertrouwen hebben we nu wel”  Interview met Birgit Oelkers en Irma Vroegop over community building als nieuwe manier van werken.

Samen werken aan een blijvende verandering. In een interview met bewoners van de Rode Kruislaan in Diemen vertellen zij hoe. En hoe community building voor meer reuring  heeft gezorgd in hun buurt. Lees verder….Reuring op de rode kruislaan.

Leerplatforms voor sociale verandering

Inspiratieboek Community Building, een handreiking. (2023)

Twee jaar geleden schreef ik samen met Afra Groen: het Inspiratieboek Community Building van Philadelphia. In het vernieuwde inspiratieboek delen we onze ervaringen van de afgelopen drie jaar. Wederom met aanbevelingen, tips en instrumenten.

Benieuwd naar het vorige Inspiratieboek Community Building? Bekijk het hier.

Hoe helpen we elkaar in Buitenveldert?
Hoe verhalen van bewoners in het afgelopen jaar (2014/2015) centraal hebben gestaan, voor bewoners, professionals en ambtenaren en bijdragen aan toekomstige hulp aan elkaar in Buitenveldert. Een beeldverslag ism www.kanai.nl.

Meedoen aan Grand Dessert maakt iedereen wijzer! (2015) Interview met drie deelnemers aan leergroep over ‘De kunst van het ouder worden”. Kun je van elkaar leren wat ouder worden met zich meebrengt? Ja, zegt een kleine groep…

Een Community of Practice als motor voor vernieuwing (2013). Eén manier om een lerende organisatie vorm te geven is het werken met een Community of Practice (CoP). In een COP werkt een groep enthousiaste mensen aan nieuwe oplossingen voor de praktijk. De deelnemers leren met en van elkaar om zich te verhouden tot veranderende praktijksituaties. Een CoP is een open vorm van leren en ontwikkelen.

Scroll naar boven